Kuntokeskukset kartalla
Kuntosalitreeni on suosittu harrastus eikä syyttä. Kokonaisvaltainen lihaksiston ylläpito ja kehitys on hyvä tehdä monipuolisesti, jolloin treenaaja voi hyötyä siihen liittyvistä terveyshyödyistä. Ihmiskehosta löytyy yli 600 eri lihasta, joiden toiminta on olennainen osa jokapäiväistä suoriutumista. Käytännössä lihaskunnon ylläpitö ja kehittäminen vaatii kuntosalilaitteiston hyödyntämistä, koska treenin monipuolisuus on pitkällä aikavälillä avain hyvään kuntoon.

Kuntosalit on mahdollista katsoa paikkakunnittain helposti ja nopeasti. Salit.fi -palvelu näyttää tarjontaa kootusti ja sen kautta voi löytää sopivan salin lähialueelta myös karttanäkymän kautta. Sijainti on eräs keskeisimpiä kriteerejä salin valinnassa, mutta myös muut tiedot kuntosalitarjonnasta löytyvät katsomalla salien tiedot palvelun kautta. Tasaisin väliajoin palvelua kehitetään ja palvelun tarjontaa lisätään.

Palvelun kautta voi myös löytää nopeasti kuntosalin omilla eritystoiveilla Salihaku -toiminnon kautta. Hakemisen aluksi valitaan paikkakunta, minkä jälkeen hakija voi tehdä valinnaisen määrityksen hakuun, jossa hakua rajataan esimerkiksi "yksityiset kuntosalit" määritteellä. Olennaista palvelussa on kerätä kuntosalien tiedot kootusti samaan paikkaan, mikä nopeuttaa ja helpottaa sopivan kuntosalin löytämistä.

Kuntosalin löytäminen omalta paikkakunnalta on monelle ensisijainen tavoite kuntosalia etsiessä. Kuntokeskuksien palvelut onkin tietysti luonnollista jaotella paikkakunnittain. Paikkakuntia on palvelussa jo kattavasti ja hakuja voi tehdä alkaen paikkakunnista kuntosalit Vantaa sekä myös pohjoisempiin paikkakuntiin asti, kuten hauilla: kuntosalit Vaasa ja kuntosalit Oulu sekä kuntosalit Rovaniemi.

Treenipaikkaa valitessa on hyvä myös katsoa arvosteluita kuntosaleista. Salit.fi -palvelussa voi selata ja kirjoittaa salien arvosteluita. Yhdistettynä muihin tietoihin salien kommentit voivat auttaa sopivan salin valinnassa. Eniten arvosteluita ovat kirjoitushetkellä keränneet kuntosalit Helsinki sekä kuntosalit Tampere -paikkakunnilla, ja tietysti myös muiden paikkakuntien kohdalla arvosteluita on tehty valinnan tueksi. Omasta kuntosalista kannattaa lisäksi käydä kirjoittamassa arvostelu, joka voi auttaa muita kuntosalin valinnassa. Tietojen varmistamiseksi kannattaa tietysti aina kääntyä suoraan kuntokeskuksen puoleen, mikä on myös tehty palvelussa helpoksi.

Kaiken kaikkiaan kuntosalien tarjonta on hyvä ja sopivan kuntosalin löytämiseen ei tarvitse käyttää paljoa aikaa. Riittää, että valitsee oman paikkakuntansa Salit.fi kautta Salihaku -toiminnossa ja katsoo kuntosalit kootusti palvelusta. Salit.fi sivuston omistaa KBV Palvelut Ky.

Löydä kuntokeskus
Kuntosalit kartalla osoitteessa Salit.fi